ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ - ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ
ΟΡΑΜΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ

Αυτό είναι το απόσταγμα της προσπάθειας της οικογένειας Θεοδώρου για την προώθηση των μοναδικών φυσικών προϊόντων της Λέσβου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε τον πλούτο, που τόσο απλόχερα μας προσφέρει ο ελληνικός ήλιος και η φύση και να τον προσφέρουμε με συνέπεια και με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, διατηρώντας τις πολύτιμες ιδιότητες του.
Πιστεύουμε στην εφαρμογή του επιχειρηματικού σχεδίου της μικρής οικογενειακής επιχείρησης, όπου η ποιότητα και ο σεβασμός στο περιβάλλον, είναι οι άξονες για αειφόρο ανάπτυξη. Τα προϊόντα μας προσφέρονται σε άτομα που είναι περιβαλλοντικά ευαίσθητοποιημένα και αναζητούν φυσικά αγαθά, χωρίς επιβλαβείς χημικές ουσίες και παραγωγικές διαδικασίες που δεν δημιουργούν απόβλητα και δεν αλλοιώνουν τα φυσικά προϊόντα. Την προσπάθεια αυτή την ξεκινήσαμε πριν από 7 χρόνια, όταν ολοκληρώσαμε τις σπουδές μας στις Ηνωμένες Πολιτείες και επιστρέψαμε στη Λέσβο. Συνειδητά επιλέξαμε το νησί της Λέσβου, ένα νησί με πλούσια κληρονομιά και φυσικό πλούτο.Όλα τα προϊόντα φαένα, έχουν αρχικά παραχθεί σε μικρή κλίμακα, για προσωπική χρήση και για χρήση από φίλους και συγγενείς, εδώ και στο εξωτερικό. Αυτή η σε μικρή κλίμακα προσπάθεια, μας έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τα προϊόντα, να συγκεντρώσουμε ένα πολύ θετικό δείγμα απόψεων, να επεκτείνουμε τις γνώσεις μας και να βελτιώσουμε τις τεχνικές παραγωγής των προϊόντων μας. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι τα προϊόντα φαένα, ιδιαίτερα τα χειροποίητα σαπούνια, ικανοποιούν ένα τμήμα της αγοράς, που δεν καλύπτεται, για παράδειγμα, από τα παραδοσιακά "στυλ Καστίλλης" σαπούνια που παράγονται και προσφέρονται στο νησί. Ως εκ τούτου, κατέστη προφανής η συνέχεια και επέκταση του εγχειρήματός της οικογενείας μας.
Συνολικά, η φιλοσοφία της οικογενειακής επιχείρησης μας είναι να συνδυάσουμε το φυσικό πλούτο και την ευημερία της Λέσβου, με τις τοπικές παραδόσεις και μεθόδους, προκειμένου να ανταποκριθούμε στην σύγχρονη ανάγκη για αγνά προϊόντα, ανώτερης ποιότητας και αισθητικής. Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε και να προσφέρουμε νέα προϊόντα υψηλής ποιότητας από τη Λέσβο, τα οποία είτε παράγονται από εμάς, είτε από πιστοποιημένους τοπικούς παραγωγούς στο νησί μας.

ΦΑΕΝΑ

ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ...

Η Φαένα ήταν μία από τις Χάριτες, αρχαίες θεότητες της ομορφιάς, της φύσης, της γοητεία και των τεχνών. Ήταν η προστάτιδα του φωτός και της λαμψης. Η λάμψη και η καθαρότητα, είτε πρόκειται για τις καθαριστικές ιδιότητες των χειροποίητων σαπουνιών μας, είτε για το χρώμα του ελαιολάδου της Λέσβου, είτε για την αγνότητα του μελιού μας, συνοψίζονται στο όνομα που έχουμε επιλέξει για να τα προσφέρουμε.

Τα σαπούνια  σώματος Φαένα είναι χειροποίητα φυσικά προϊόντα που παρασκευάζονται αποκλειστικά με πιστοποιημένο βιολογικό ελαιόλαδο, βότανα δικής μας παραγωγής,  άργιλο, αιθέρια έλαια και αρώματα.

Τα χειροποίητα προιόντα ανδρικής περιποίησης Φαένα περιλαμβάνουν προιόντα ξυρίσματος, όπως preshave, aftershave, χειροποίητα πινέλα από ξύλο ελιάς και σαπούνια ξυρίσματος, καθώς και προιόντα περιποίησης για γένια.