ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΛΕΣΒΟΣ
ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Νιώθουμε τυχεροί που ζούμε στη Λέσβο, ένα νησί με παρθένο φυσικό περιβάλλον και με πλούσια ιστορία και παραδόσεις. Πρόκειται για ένα αυτάρκες νησί, με μεγάλη κτηνοτροφία, ονομαστό για το λαδοτύρι του, το ελαιόλαδο, της σαρδέλες Καλλονής, το ούζο και πολλά άλλα μοναδικά αγαθά. Περίπου 10 εκατομμύρια ελαιόδεντρα βρίσκονται στη Λέσβο, τα περισσότερα σε άγονες και ορεινές περιοχές, με αποτέλεσμα το ελαιόλαδο που παράγεται να είναι υψηλής ποιότητας, λόγω της χαμηλής οξύτητας, με ελαφριά υφή και χρυσοκίτρινο χρώμα. Η Λέσβος ήταν επίσης ιστορικά ο κύριος εξαγωγέας σαπουνιών ελαιολάδου, με πολλά ατμοκίνητα εργοστάσια.
Η ενασχόληση των ντόπιων με το ελαιόλαδο και την σαπωνοποιία, ξεκινά στην ελληνική αρχαιότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με τον μύθο, η Σαπφώ, η ποιήτρια από τη Λέσβο, ήταν αυτή στην οποία αποδίδεται  η ανακάλυψη του σαπουνιού.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΑΠΟΥΝΙΩΝ

Η σαπωνοποιία περιλαμβάνει την ένωση αλάτων (νάτριο) και οξέων (έλαια). Υπάρχουν δύο κύριες μέθοδοι παραγωγής σαπουνιών, η θερμή και η ψυχρή. Η παραδοσιακή Λεσβιακή μέθοδος και η κοινή βιομηχανική μέθοδος είναι η θερμή. Εμείς, κρατώντας τις παραδοσιακές συνταγές, επιλέξαμε την κρύα μέθοδο, λόγω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της. Αν και αυτή η μέθοδος απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στις θερμοκρασίες, στις μετρήσεις και απαιτεί μεγαλύτερη περίοδο ωρίμανσης, δημιουργεί κρεμώδη σαπούνια, διατηρώντας όλες τις πολύτιμες ιδιότητες των ελαίων, επειδή δεν συμπεριλαμβάνει βρασμό των υλικών. Επιπλέον, η γλυκερίνη που περιλαμβάνεται στα σαπούνια, εξαιτίας της «υπερλίπανσης", ενυδατώνει και μαλακώνει την επιδερμίδα. Τέλος, για να διασφαλίσουμε την εξουδετέρωση των υπολειμμάτων σόδας στα σαπούνια μας, μετά τη διαδικασία σαπωνοποίησης, τα σαπούνια μας ωριμάζουν τουλάχιστον 4 εβδομάδες, ώστε να σκληρύνουν και να γίνουν κατάλληλα προς χρήση.

ΦΑΕΝΑ

ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ...

Η Φαένα ήταν μία από τις Χάριτες, αρχαίες θεότητες της ομορφιάς, της φύσης, της γοητεία και των τεχνών. Ήταν η προστάτιδα του φωτός και της λαμψης. Η λάμψη και η καθαρότητα, είτε πρόκειται για τις καθαριστικές ιδιότητες των χειροποίητων σαπουνιών μας, είτε για το χρώμα του ελαιολάδου της Λέσβου, είτε για την αγνότητα του μελιού μας, συνοψίζονται στο όνομα που έχουμε επιλέξει για να τα προσφέρουμε.

Τα σαπούνια  σώματος Φαένα είναι χειροποίητα φυσικά προϊόντα που παρασκευάζονται αποκλειστικά με πιστοποιημένο βιολογικό ελαιόλαδο, βότανα δικής μας παραγωγής,  άργιλο, αιθέρια έλαια και αρώματα.

Τα χειροποίητα προιόντα ανδρικής περιποίησης Φαένα περιλαμβάνουν προιόντα ξυρίσματος, όπως preshave, aftershave, χειροποίητα πινέλα από ξύλο ελιάς και σαπούνια ξυρίσματος, καθώς και προιόντα περιποίησης για γένια.